Trial prvenstvo 2017 - Lukovica 13.5.2017 - poročilo

Prva letošnja trial tekma, ki je štela za državno in amatersko prvenstvo, je bila preteklo sobotno popoldan polna navdušenja.

V Lukovici, pri Tehničnih pregledih Kveder, je v dobrem tednu dni nastal precej velik in dinamični trial poligon, ki bo na voljo za vožnjo tudi naprej. Z novim poligonom smo šli torej v idealen začetek nove tekmovalne sezone v trialu. Zbralo se je preko 30 trialistov, od tega kar 8 predstavnic nežnejšega spola. Poleg slovenskih trialistov so se tokrat pridružili tekmi tudi hrvaški in avstrijski trialisti.

Tekmovalce je čakala preizkušnja na 7 sekcijah, ki jih je bilo potrebno prevoziti v treh krogih. Vsega skupaj torej 21-krat skozi štart in cilj.

Sekcije so bile pripravljene z različnimi stopnjami zahtevnosti, tako je vsak našel pravo preizkušnjo zase. Najbolj so se voženj veselili otroci, ki so odpeljali 4 sekcije in jih ponovili v dveh krogih. Čustva - vmes celo solze, trud in na koncu veliko veselje najmlajših trialistov in trialistk kažejo na to, da ima trial kot panoga v Sloveniji res priložnost za rast in razvoj.

Zelo dobra organizacija s strani zelo srčnega tima AMD Lukovica je privabila precej gledalcev, ki so uživali v navijanju in vožnjah naših trialistov.

Zahvala gre tekmovalcem, podpornikom triala, sodnikom, organizatorju AMD Lukovica, lastniku avto hiše Kveder (g. Marjanu Kvedru).

NAJBOLJŠI V POSAMEZNIH KATEGORIJAH:

DP TRIAL GP - Severin Sajevec

DP TRIAL GP W - Jasmina Ribič

DP TRIAL JUNIOR - Ali Al Hiasat

AP T1 - Omar Al Hiasat

AP T2 - Alex Vencl

AP T3 - Lan Zorman

AP T4 - Božidar Zajc

AP T5 - Tjaša Fifer

E-trial 2009 (-) - David Pevec

E-trial 2010 (+) - Lovro Setnikar

 

Vidimo se v Puli, dne 10.-11.6.2017!

 

Rezultati na linku:

TRIAL:

http://inmoto.si/images/rezultati/TRIAL_LUKOVICA-13.5.2017.pdf 

E-TRIAL:

http://inmoto.si/images/rezultati/E-TRIAL_LUKOVICA-13.5.2017.pdf